Visa Versa

Wanneer: 18 okt t/m 2 dec 2012
Waar: K26

Drentse kunstenaars exposeren in K26

Van 8 november tot en met 2 december 2012 is bij K26 het werk te zien van zestien kunstenaars die zijn aangesloten bij het kunstenaarscollectief Verkuno uit het Drentse Roden. Vice Versa duidt op het bijzondere karakter van deze tentoonstelling: het gaat om een uitwisseling. Dat houdt in dat van 13 december 2012 tot en met 6 januari 2013 negentien kunstenaars van K26 onder dezelfde naam zullen exposeren in de tentoonstellingsruimte van Verkuno, ‘Het Koetshuis’ in Roden.

Het is een zeer gevarieerde tentoonstelling met werken die zijn gebaseerd op uiteenlopende onderwerpen en waarbij gebruik is gemaakt van veel verschillende technieken.

Wat kunt u verwachten? Foto’s in zwart-wit en in kleur, bewerkt en onbewerkt. Foto’s, waarin andere materialen zijn verwerkt. Deze combinatie van technieken (mixed media) komt terug in een aantal installaties waarin uiteenlopende materialen als metaal, glas, kunststof, steen en hout zijn verwerkt.

Diverse werken zijn nadrukkelijk geinspireerd door de natuur en wat de mens daarmee doet, met verrassend gebruik van kleuren of door het gebruik van aparte technieken. Dit maakt in een aantal gevallen het alledaagse ineens bijzonder, of op het oog waardeloze materialen krijgen een betekenis.

Bijzondere schilderstechnieken worden getoond, zoals de Japanse Sumi-e techniek. Er zijn realistische schilderijen te zien, met letterlijk en figuurlijk een dubbele laag. Er hangen ook schilderijen waaraan een heel proces vooraf is gegaan. Daarbij heeft een -realistisch- plan tijdens het werken een abstracte uitwerking gekregen door het toevoegen of weglaten van onderdelen.

Niet alleen het karakter van deze expositie – een uitwisseling tussen twee cultuurplatforms uit Noord- en Zuid-Nederland – is uitzonderlijk, maar ook de eigenzinnige uitwerkingen van de thema’s en de gebruikte technieken zijn bijzonder boeiend.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 11 november om 15.00 uur door de voorzitter van Verkuno, Peter Dijk. De expositie is te bezichtigen tot en met zondag 2 december.

Voorafgaand aan de opening is er vanaf 14.00 uur de gelegenheid om alvast een kijkje te nemen en u door de kunstenaars zelf te laten informeren over de aard en inhoud van hun werk.

AtelierLWD
Contactinformatie

Loes Wouda-Das.
Markiezenhof 25
9301 DA Roden
tel: 050-5018498
email: loes@atelierlwd.nl