Open Atelier Route Noordenveld 2012

Wanneer: 12 mei t/m 13 mei 2012
Waar: AtelierLWD

Betrapt in je werk

Als het voorjaar wordt in Noordenveld kun je tussen het gezang van de vogels door de kunstenaars horen fluisteren. Ze vragen elkaar: ‘Doe jij dit jaar mee?’ En je hoort een ja en je hoort een nee en soms hoor je een zucht. Meedoen betekent je atelier netjes maken, dat houdt in galerie-achtig opgeruimd. Gepoetst en geschrobd en de ramen gewassen. En dan komen de mensen die nieuwsgierig zijn naar wat je maakt en en die je met liefde alles laat zien.

In dit vroege voorjaar kwamen de kunstenaars van de ja’s en de zuchten bij elkaar en bedachten dat het fijn zou zijn als de vorm van de atelierroute nu eens anders zou zijn dan andere jaren. Wat willen de bezoekers eigenlijk zien? Het gaat toch om de ontmoeting met de makers en om de plaats waar de werkstukken tot stand komen.

Als we nu eens iets laten zien van ons werkproces, in het atelier, alsof we niemand verwachten? Aan het werk met de deur open. Ons laten betrappen in ons werk. De kunstenaars van de ja’s en de zuchten vonden dat een heel goed idee.

Natuurlijk moet er toch wel weer een heleboel gebeuren. De routekaart moet gemaakt, de opening moet bedacht en sponsoren moeten gezocht worden, de uitnodigingen moeten de deur uit. Hier en daar wordt natuurlijk het pad aangeveegd
en ook toch nog even de ramen gewassen voor het mooie licht.

Open atelier route 2012: in Peize zijn schilderijen,  etsen en textielkunst te zien. In Roderwolde en Nietap schilderijen. In Roden zijn viltwerken tentoongesteld en is het proces van het maken van viltproducten te bekijken. Ook zijn er schilderijen
en fotobewerkingen te zien. In Een staan houtsneden centraal. Keramiek vindt u in Veenhuizen en daar zijn ook portretten te bekijken.

De opening is om 11 uur in het atelier van Joke Klaveringa, Meerweg 24 in Nietap. Er zal muziek zijn en thee en koffie en kunst en kunstenaars. Een hartelijk welkom bij de Open Atelier Route!

AtelierLWD
Contactinformatie

Loes Wouda-Das.
Markiezenhof 25
9301 DA Roden
tel: 050-5018498
email: loes@atelierlwd.nl